pondělí 5. listopadu 2007

Thajské chuťovky

Při nahazování nových asijských filmů na čsfd jsem si dnes připomněl několik thajských kousků, na které se hodně těším. Jelikož Tonyho Ong Bak 2 se pořád nachází v produkční péči, musí se fanda thajského boxu poohlédnout jinde. Dynamite Warrior hodně zklamal a absťák plynoucí z nedostatku muay thai mlátiček jen prohloubil. Naštěstí tu máme kousek, jenž už nějaký ten měsíc ve své domovině boduje a mohl by se snad brzy dostat na net. Jeví se hodně nadějně, však na Wise Kwai's ho zdobí parádních 9/10. Fandové martial arts zbystřete - Muay Thai Chaiya (www) svým názvem jasně dává najevo, o čem v něm půjde. 70. léta minulého století, syn legendárního bojovníka, ring, kolena, lokty, mačety... Podívejte se na nabušený trailer (podbarvený profláklou melodií z Requiem for a Dream :)) na oficiálních stránkách (nebo o něco horší na youtube) a jistě budete na film nadržení jako já.


O dalším muay thai pánovi na holení, Fighting Beat (www), jsou na netu dostupné jen kusé informace a z jeho oficiálních stránek se člověk moc nedozví, jelikož je funkční jen thajská polovina. Zkuste vydržet pomalé načítání a ve složce Multimedia si pustit trailer, třeba se vám to nebude příšerně sekat jako mně. Popravdě řečeno to vypadá jako thajský box někde na Ibize. Zápasy v noci, pláže, plno barviček, lepých děv a něčeho jako reggae muziky. Může to být dobré i nemusí, ale postery jsou ucházející, ne?


Ma Mha aka Mid Road Gang (www) soudě podle obrázků a traileru (na www je pod čtvrtým thajským názvem) bude zřejmě pořádná prča. Rozkošných mluvících pejsánků není nikdy dost, a když vyvádějí v traileru člověku psiny, může člověk zapomenout na všechny ty Lassie, Beethoveny a Kdopak to mluví 3, a tenhle hezky působící kousek prubnout. Že to nemusí být jen pro prťata, dokládá velmi pěkných 8/10 na WK. Pejskové táhnoucí vozík jsou vážně roztomilí. :)


A pak tu máme dílko z romantického soudku. Americký herec a brazilská herečka se do sebe zamilují v Lullaby Before I Wake (www). Existenciální teen romance se odehrává v současném Bangkoku a prý se podobá dvou výtečným Linklaterovým konverzačním romanťárnám Before Sunset a Before Sunrise (jen se pozorně podívejte na hrdiny thajského snímku :)) a je ozvláštněna mladíkovými sny, ve kterých vídá svoji milou. Vcelku pozitivních 7/10 a milé aranžmá slibují příjemnou zamilovanou podívanou pro snílky. :)


The Sperm (imdb) je crazy komedie, která si bere na paškál konzumní život Thajců, pop kulturu a touhu po dokonalosti. Jelikož to má na svědomí režisér komediálně-horrorových Sars Wars (čsfd), jistě na nás vyšplouchne příval méně či více povedených ulétlých scének a gagů. Název je mnohoznačný a obrázky to samé. Schválně jsem si o filmu přečetl minimum, poněvadž se chci nechat překvapit. Bude si chtít hrdina zvětšit tentononc či řešit problémy s erekcí anebo plodností? Uvidíme. :)) Na WK hodně solidních 8/10.


A nebyl bych to já, abych neměl v záloze nějaký horror... Momentálně Body (www). V letošní asijské horrorové sezóně už potřetí studenti medicíny a mrtvola pod plachtou... Slušných 7/10 na WK a moderní duchařský look s hutnou dávkou gore (stačí si stáhnout z offico stránek trailer) předuurčují, že tahle záležitost se mi bude setsakra líbit. Už se nemůžu dočkat.

Žádné komentáře: